Miten vastata kiitokseen – lue 3 vaihetta

Kun joku kiittää sinua jostain, on tärkeää tunnustaa hänen kiitollisuutensa omallasi. Mutta pelkkä sanominen ”olkaa tervetulleita” voi joskus tuntua hieman tylsältä. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit vastata kiitokseen tavalla, joka tuntuu harkitulta, henkilökohtaiselta ja osoittaa, että arvostat heidän kiitollisuuttaan.

Vaihe 1: Kunnioita heidän kiitoksensa

Vaikka sanat ”tervetuloa” ovat täysin kohteliaita, se voi joskus tuntua hieman robotilta. Sen sijaan tunnusta heidän kiitoksensa henkilökohtaisella vastauksella. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • ”Kiitos kun sanoit sen, se merkitsee paljon!”
  • ”Olen niin iloinen, että voin auttaa!”
  • ”Ei ongelmaa, autan mielelläni.”
  • ”Ilo oli minun puolellani!”

Vaihe 2: Kuvaile toimintaasi

Jos olet auttanut jotakuta tietyllä tavalla ja hän kiitti sinua siitä, voi olla mukavaa kuvailla toimintaasi vastauksessasi. Se auttaa selventämään, mitä teit, ja osoittaa myös, että heidän kiitoksensa olivat oikeutettuja. Tässä on joitain esimerkkejä siitä, kuinka voit kuvata toimiasi:

  • ”Olen iloinen, että pystyin antamaan hyviä neuvoja.”
  • ”Tiedän, kuinka stressaava tilanne voi olla, ja olen iloinen, että voin auttaa sinua sen yli.”
  • ”Ei hätää, nautin aina ystävän auttamisesta.”

Vaihe 3: Ilmaise arvostusta

Jos haluat todella osoittaa jollekulle, että arvostat hänen kiitollisuuttaan, on tärkeää ilmaista arvostus takaisin. Tässä on esimerkkejä siitä, kuinka voit ilmaista arvostusta:

  • ”Kiitos kauniista sanoista!”
  • ”Olen todella kiitollinen siitä, että käytät aikaa sanoaksesi sen.”
  • ”Se merkitsee minulle paljon, että olet niin kiitollinen.”

Seuraamalla näitä ohjeita voit osoittaa jollekulle, että todella arvostat hänen kiitollisuuttaan, ja vastata myös harkiten ja henkilökohtaisesti!

UKK

Miksi on tärkeää tunnustaa jonkun kiitollisuus?

Kiitollisuuden tunnustaminen auttaa vahvistamaan sosiaalista sidettä sinun ja sinua kiittävän henkilön välillä. Se osoittaa myös, että arvostat heidän kiitollisuuttaan ja heidän suhdettaan.

Entä jos en ole kiitollinen siitä, mistä minua on kiitelty?

Jos et tunne kiitollisuutta siitä, mistä sinua on kiitetty, on silti tärkeää tunnustaa heidän kiitollisuutensa. Voit yksinkertaisesti sanoa ”tervetuloa” tai ”ei ongelmaa” kohteliaalla ja aidolla äänellä.

Entä jos en keksi henkilökohtaista vastausta?

Jos sinulla on vaikeuksia ajatella henkilökohtaista vastausta, yritä keskittyä toimintasi kuvaamiseen ja arvostuksen ilmaisemiseen. Jopa yksinkertainen ”kiitos kiittämisestä” voi viedä pitkälle!