Miten Diwalia juhlitaan – 10 tapaa

Miten Diwalia juhlitaan – 10 tapaa

Diwali, valojen festivaali, on yksi Intian tärkeimmistä ja tunnetuimmista festivaaleista. Se on aikaa, jolloin perheet kokoontuvat juhlimaan hyvän voittoa pahasta ja levittämään onnea ja iloa. Meneillään olevan pandemian vuoksi tämän vuoden juhlat voivat kuitenkin näyttää hieman erilaisilta. Jotta voit juhlia turvallisesti ja luovasti, tässä on 10 tapaa tehdä tämän vuoden Diwalista ikimuistoinen:

1. Virtuaalinen Diwali-juhla

Se, että et voi tavata rakkaitasi henkilökohtaisesti, ei tarkoita, että et voisi juhlia yhdessä. Järjestä virtuaaliset Diwali-juhlat Zoomin tai minkä tahansa muun videopuhelusovelluksen kautta ja tarjoa hauskoja aktiviteetteja, kuten virtuaalisia pelejä, tee-se-itse-diya-työpajaa ja jopa ruoanlaittokilpailua.

2. Koristele kotisi

Yksi parhaista asioista Diwalissa on kauniit koristeet, jotka valaisevat katuja ja koteja. Käytä tänä vuonna aikaa oman kotisi sisustamiseen diyoilla, rangolilla ja valoilla.

3. Diwali Movie Night

Juhli Diwalia elokuva-illalla, jossa esitellään Bollywoodia tai paikallisia elokuvaklassikoita. Tämä on loistava tapa nauttia juhlista oleskellessaan kodikkaasti sisätiloissa.

4. Tee kotitekoisia makeisia

Makeiset ovat olennainen osa Diwali-juhlia. Kokeile tänä vuonna valmistaa itse kotitekoisia makeisia, kuten besan ladoo ja gulab jamun. Se ei ole vain hauskaa toimintaa, vaan sinulla on myös herkullisia herkkuja jaettavaksi perheesi kanssa!

5. Lahjoita hyväntekeväisyyteen

Diwali on täydellinen aika antaa takaisin apua tarvitseville. Harkitse lahjoittamista hyväntekeväisyyteen, olipa kyseessä sitten paikallinen kansalaisjärjestö tai vakiintunut hyväntekeväisyysjärjestö, levittääksesi festivaalin iloa ja ystävällisyyttä.

6. Järjestä korttipeliilta

Korttipelien pelaaminen on hauska ja perinteinen tapa juhlia Diwalia. Voit pelata virtuaalisesti perheesi kanssa tai jopa isännöidä sosiaalisesti etäällä olevaa korttipeliiltaa kotitaloutesi kanssa.

7. Pue ​​ja ota kuvia

Pukeudu parhaisiin perinteisiin asuihisi, ota kuvia ja luo muistoja, jotka kestävät eliniän. Älä unohda jakaa kuviasi ystävien ja perheen kanssa!

8. Valaise yhteisöäsi

Johda yhteisön pyrkimystä sisustaa naapurustoasi valoilla ja rangolilla ja levitä festivaalin iloa ja riemua kaikille.

9. Luo Diwali-käsityö

Ole luova lasten kanssa ja tee hauskoja ja helppoja Diwali-aiheisia askarteluja, kuten paperilyhdyt, paperidiyat ja rangoli-taide.

10. Pidä DIY ilotulitusesitys

Voit silti järjestää ilotulitusnäytöksen, joka on turvallinen ja ympäristöystävällinen, tekemällä itse omat ilotulitusesi. Löydät verkosta opetusohjelmia kotitekoisten timanttien ja nepparien valmistamiseen turvallisista materiaaleista.

UKK

K: Kuinka voin juhlia Diwalia turvallisesti pandemian aikana?

V: Juhli Diwalia turvallisesti noudattamalla hallituksen ohjeita sosiaalisen etäisyyden ja maskin käyttämisestä, virtuaalisten juhlien järjestämisestä ja suurien kokoontumisten välttämisestä.

K: Mitä perinteisiä makeisia valmistetaan Diwalin aikana?

V: Suosittuja Diwalin aikana valmistettuja makeisia ovat gulab jamun, rasgulla, laddu, barfi ja jalebi.

K: Voinko silti sytyttää ilotulitteita Diwalin aikana?

V: Vaikka ilotulitus on perinteinen osa Diwali-juhlia, on tärkeää olla tietoinen sen vaikutuksista ympäristöön ja muiden terveyteen. Harkitse juhlimista ympäristöystävällisillä ilotulitteilla tai turvallisista materiaaleista valmistettujen tee-se-itse ilotulitteiden kanssa.

K: Mitä muita perinteitä Diwaliin liittyy?

V: Muita perinteitä ovat lahjojen vaihtaminen rakkaiden kanssa, temppeleissä käynti ja Lakshmi puja – rukous vaurauden ja vaurauden jumalattarelle.